Ala Carte

Vår matlagning bygger på svenska smaker, gärna skånska och närproducerade. Matlagningen vilar på det klassiska franska köket, men Torbjörns otaliga resor till Toscana och Mallorca gör att du även finner influenser från det fräscha medelhavsköket.

Alla rätter är i storlek som förrätter så att du skall kunna njuta många rätter och smaker. Siffrorna inom parentes är våra vinförslag, se Vinbar.

 À la carte serveras torsdag-lördag, från 18.00 samt söndagar från 13.00

 

Rätter som passar till våra

vita viner

Rätter som passar till våra

röda viner

Pankopanerade räktorpeder - 20:-/st

(1, 5, 7)

Kött- och fågelgourmetas - 36:-
(11, 12, 13)

Fisk- och skaldjursgourmetas - 36:-

(1, 2, 6)

4 st dadlar, bacon, Manchego - 45:- 
(öl, vitt, rött)

4 skaldjursknyte  -80:-

(1, 2, 5, 6)

Mini högrevsburgare à la Lagmark 95:-

(valfritt vitt, rött eller öl)

Sallad på varma och kalla räkor - 95:-

(1,2)

Äggakaga, fläsk, lingon 95:-

(Valfritt vitt, rött eller öl)

Blåmusslor ala Lagmark – 95:- 
(1, 5, 6)

 

Dagens långkok, 125:- 
(11,12, 16)

Frikassé på räkor 125:-

(1, 6, 8)

Tre utvalda ostar med tillbehör 125:-

(Beroende på ost val)

Gravad lax med dillstuvad potatis 125:-

Kronhjort på aftonens vis 150:- 
(11, 16, 18, 19)

Carpaccio på pilgrimsmusslor med löjrom 125:-

 (1, 5, 10)

Oxfilé, svamp, kalvfond, potatis  150:- 
(11, 16, 17, 18, 19)

”Pricken över i”; toppa med ekologisk anklever  + 100:-, toppa med tryffel + 100:-

Anklever-”burgare” - 150:- 
(1, 6,7, 9 eller valfritt rött)

Pata Negra Crand Cru – 195:-
Perfekt att dela på 2-4

Dagens grillade fisk & skaldjur - 150:-

(Valfritt vitt eller rött)

36 timmars lammlägg för två pers 250:-

(Valfritt rött)

 

Vegetariskt –95:-

Ravioli med svamp

(11, 16, 17, 18, 19)

Äggakaga med rårörda lingon

(Valfritt vitt, rött eller öl)

Rödbeta, rödbeta, rödbeta, getost

(1, 4)

Bakelse, svamp, legymer

(Valfritt vitt, rött eller öl)

 

Desserter –95:-

Crème brulée

Hallonsorbet, färska bär

Frostbiten Havtorns kub i choklad

Choklad ganache, passionsfruktsorbet

Gourmetas

36:-/st

Tisdag-lördag från 11.30
Söndagar från 13.00

Torbjörn Lagmark skapade Gourmetaskonceptet (Går-me-tas) till invigningen av Gourmetasbaren i Helsingborg 2003, som en modern hyllning till vårt smörgåsbord. Nu, 16 år senare har de etablerat sig som Helsingborgs egna Tapas.

 

Menyer

4-rätters meny 395:-

 

2 valfria Gourmetas

-o-

Aftonens fisk och skaldjursoppa

-o-

Kvällens skånska kött, serveras med säsongens svamp och legymer

-o-

Aftonens dessert eller tre utvalda ostar.

 

--------------------------------------------

 

6 ”hitte-på”- rätter 595:-

Här gör Torbjörn 3 smårätter som passar till vitt vin samt 2 som passar till rött samt att ni kan välja på utvalda ostar

eller dessert

 

Pricken över i. 
Öka Torbjörns budget med

300:-(9 rätter)

 

Vinmeny 1 - 150:-

1 glas husets vita 1 glas husets röda

 

Vinmeny 2 - 395:-

4 glas utvalda viner (2 vita, 2 röda) á 10 cl

 

--------------------------------------------

 

Vinprovningsmeny - 995:-

6 viner, 6 rätter, 65 cl vin totalt

 

1.

Halstrad anklever

10 cl Vitt

2.

Friterade räkor

10 cl Vitt

3.

Skaldjurssoppa

10 cl Vitt

4.

Dadlar, bacon, comté

10 cl Rött

5.

Oxfilé, svamp, gratäng

10 cl Rött

6.

3 utvalda ostar

3 x 5 cl vin