Ala Carte

 Gourmetrestaurangen

Torsdag-lördag från 18.00

 Förutom våra 5 olika menyer går det också bra

att njuta av vår Bistromeny i Gourmetrestaurangen
 --------------------------------------------- 

Grönsaken är huvudsaken i 8 serveringar

Rätterna kan innehålla ost, grädde och ägg

 Här gör kockarna 4 rätter på olika grönsaker och rotfrukter
som passar till vittvin,
samt 4 till rött vin

495:-

 ----------------------------------

 4 rättersmen y

3 valfria gourmetas

Aftonens fisk & skaldjursrätt

Aftonens kötträtt med säsongens tillbehör

Aftonens dessert eller tre utvalda ostar

425:-

 -----------------------------------------

6 ”hitte-på”- rätter

Här gör kockarna 3 smårätter som passar till vitt vin, 2 som passar till rött samt att ni kan välja på utvalda ostar eller dessert

1 195:- inkl vinmenyn nedan

3 glas vitt 2 glas rött 1 glas dessertvin (595:-)

 ------------------------------------------

 Vinprovningsmeny
Tre olika Amuse Bouche - Champagne

Halstrad Anklever – Sauternes

Rödbetsfantasi - Sauvignon blanc

Skaldjurssoppa – Aftonens vita

Anka - Rött 1.

Aftonens grillade kött - Rött 2.

Tre olika ostar med 3 olika viner

1 195:- inkl vin

 ----------------------------------------------------

Amus bouche meny i 17 serveringar

Denna meny måste bokas i förväg !

 Amuse bouche betyder roa munnen och här
spänner vi bågen i världsklass

 3 rätter till Champagne

3 rätter till Aftonens vita 1.

3 rätter till Aftonens vita 2.

3 rätter till Aftonens röda 1.

3 rätter till aftonens röda 2.

3 olika ostar med 3 olika viner

Aftonens dessert till aftonens dessertvin

 1 995:- / kuvert inkl vin

 OBS! Denna meny måste samtliga vid bordet njuta av.
Minimum 4 personer

Sittning endast 18.00

-----------------------------------------------

Vår matlagning bygger på svenska smaker, gärna skånska och närproducerade. Matlagningen vilar på det klassiska franska köket, men Torbjörns otaliga resor till Toscana och Mallorca gör att du även finner influenser från det fräscha medelhavsköket.

 

 

 

 

 

 

Gourmetas

Tisdag-lördag från 11.30
Söndagar från 13.00

Torbjörn Lagmark skapade Gourmetaskonceptet (Går-me-tas) till invigningen av Gourmetasbaren i Helsingborg 2003, som en modern hyllning till vårt smörgåsbord. Nu, 16 år senare har de etablerat sig som Helsingborgs egna Tapas.

 3 valfria 99:-

5 valfria 155:-

Lunch tisdag-fredag 4 valfria 95:-

 

 

 Bistromeny

Tisdag-fredag 14.00, lördagar 12.00, söndagar 13.00

 

Vegetariskt

Dagens pasta 145:-

Ribollita ala Lagmark 145:-

Dagens sallad med varma och kalla grönsaker 145:-

Halomi burgare, tomater, bbq-dressing, brioche, ost, pommes 145:-

 

Förrätter / Smårätter

3 valfria Gourmetas 99:-

5 valfria Gourmetas 155:-

Friterade räkknyte, rårörd mango chutney 65:-

Krämig blåmusselsoppa, currydoftande oststång 95:-

Gravlaxtoast 125:-

Rå oxfilé, svamp, ägg 150:-

Halstrad ekologisk anklever, brioche, äpple 150:-

 

Huvudrätter

Gravad lax med dillstuvad potatis 165:-

Smörstekt dagens ädelfiskfilé, kål, sidfläsk, rödvinssås 275:-

Köttbullar, gräddsås, lingon 145:-

Skånsk äggakaga, fläsk, lingon 145:-

Högrevsburgare, 175g, tomater, bbq-dressing, brioche, ost, pommes 195:-

Oxfilé, svamp, rotfrukter, reducerad kalvfond 285:-

 

Desserter

Crème brûlée 55:-

Chokladmousse 55:-

Havtorns cheescake 55:-

Choklad Ganache 55:-

Vit choklad pannacotta 55:-

Varm chokladkaka, vaniljglass 125:-

3 utvalda ostar 135:-

 

 VID ALLERGIER VÄNLIGEN KONTAKTA PERSONALEN