Ala Carte

Vår matlagning bygger på svenska smaker, gärna skånska och närproducerade. Matlagningen vilar på det klassiska franska köket, men Torbjörns otaliga resor till Toscana och Mallorca gör att du även finner influenser från det fräscha medelhavsköket.

Alla rätter är i storlek som förrätter så att du skall kunna njuta många rätter och smaker. Siffrorna inom parentes är våra vinförslag, se Vinbar.

 À la carte serveras torsdag-lördag, från 18.00 samt söndagar från 13.00

 

 

 

Meny 30 november -22 december

 

Att börja med - 175:-

1 glas Champagne samt tre Amuse-bouche

 

Rätter som passar till våra

vita viner

Rätter som passar till våra

röda viner

Fisk- och skaldjursgourmetas - 36:-

(1, 2, 6)

Kött- och fågelgourmetas - 36:-
(11, 12, 13)

4 skaldjursknyte  -80:-

(1, 2, 5, 6)

4 st dadlar, bacon, Machego - 45:- 
(Öl, vitt, rött)

Skaldjursoppa 125:-

(1, 6, 8)

Äggakaga, fläsk, lingon 95:-

(Valfritt vitt, rött eller öl)

Gravad lax med dillstuvad potatis 125:-

Dagens långkok, 125:- 
(11,12, 16)

Halstrad Anklever på aftonens vis” 150:- 
(1, 6,7, 9 eller valfritt rött)

Kronhjort på aftonens vis 150:- 
(11, 16, 18, 19)

Dagens grillade fisk & skaldjur - 150:-

(Valfritt vitt eller rött)

Oxfilé, svamp, kalvfond, potatis  150:- ”Pricken över i”; toppa med ekologisk anklever  + 100:-, toppa med tryffel + 100:-

 

Vegetariskt –95:-

Ravioli med svamp

(11, 16, 17, 18, 19)

Äggakaga med råstekta grönsaker

(Valfritt vitt, rött eller öl)

 

Desserter –95:-

Crème brulée

Hallonsorbet, färska bär

Frostbiten Havtorns i choklad

Varm Chokladkaka

 

Tre utvalda ostar med tillbehör 125:-

 



Gourmetas

36:-/st

Tisdag-lördag från 11.30
Söndagar från 13.00

Torbjörn Lagmark skapade Gourmetaskonceptet (Går-me-tas) till invigningen av Gourmetasbaren i Helsingborg 2003, som en modern hyllning till vårt smörgåsbord. Nu, 16 år senare har de etablerat sig som Helsingborgs egna Tapas.

 

Menyer

4-rätters meny 395:-

 

2 valfria Gourmetas

-o-

Aftonens fisk och skaldjursoppa

-o-

Kvällens skånska kött, serveras med säsongens svamp och legymer

-o-

Aftonens dessert eller tre utvalda ostar.

 

--------------------------------------------

 

6 ”hitte-på”- rätter 595:-

Här gör Torbjörn 3 smårätter som passar till vitt vin samt 2 som passar till rött samt att ni kan välja på utvalda ostar

eller dessert

 

Pricken över i. 
Öka Torbjörns budget med

300:-(9 rätter)

 

Vinmeny 1 - 150:-

1 glas husets vita 1 glas husets röda

 

Vinmeny 2 - 395:-

4 glas utvalda viner (2 vita, 2 röda) á 10 cl

 

--------------------------------------------