Ala Carte

Vår matlagning bygger på svenska smaker, gärna skånska och närproducerade. Matlagningen vilar på det klassiska franska köket men Torbjörns otaliga resor till Toscana och Mallorca gör att du även finner influenser från det fräscha medelhavsköket.

Alla rätter är i storlek som förrätter så att du skall kunna njuta många rätter och smaker. Siffrorna inom parentes är våra vinförslag, se Vinbar.

 Ala carte serveras Torsdag-lördag, från 18.00, söndagar från 13.00
Grillbuffén från 19.00, förrätterna går bra njuta innan.

Övriga dagar efter överenskommelse

Att börja med - 175:-

1 glas champagne Billecarte Salmon samt tre Amuse-bouche

 

Rätter som passar till våra

vita viner

Rätter som passar till våra

röda viner

Pankopanerade räktorpeder 36:-
(1, 5, 7)

Kött- och fågelgourmetas 36:-
(11, 12, 13)

Fisk- och skaldjursgourmetas 36:-
(1, 2, 6)

4 st dadlar, bacon, Comté 45:- 
(Öl, vitt, rött)

Pocherat ostron, forellrom, örter 45:- 
(1, 10)

Högrevsburgare ala Lagmark 95:-
(Valfritt vitt, rött eller öl)

Räkbakelse 95:-
(1, 2, 5, 6)

Äggakaga, fläsk, lingon 95:-
(Valfritt vitt, rött eller öl)

4 skaldjursknyte, mangosalsa 95:-
(1,2)

Fläskfilé,svamp,kalvfond,potatis 125:- 
(11,12, 16)

Blåmusslor, räkor, bläckfisk, soppa 125:-
(1, 6, 8)

Tre utvalda ostar med tillbehör 125
(Beroende på ost val)

Räkspett, legymer  125:- 
(1, 5, 6)

Kronhjort på aftonens vis 150:- 
(11, 16, 18, 19)

3 st blinier med Kalix löjrom 125:- 
(1, 5, 10)

Grill planka med 3 sorters kött 150
(Valfritt rött)

Anklever-”burgare” 150:- 
(1, 6,7, 9 eller valfritt rött)

Anklever-”burgare”  150:- 
(1, 6,7, 9 eller valfritt rött)

Dagens grillade fisk 150:-
(Valfritt vitt eller rött)

Oxfilé, svamp, kalvfond,potatis  150:- 
(11, 16, 17, 18, 19)

Pricken över i”; toppa med ekologisk anklever + 100:-, toppa med tryffel + 100:-

Fisk & skaldjursplanka 150:-
(1, 5, 6)

36 timmar lamm,gratäng,legymer 150
(Perfekt att dela på 2 pers)
(11, 12, 13)

                                                     Vegetariskt – 95:-

Tortelone med svamp
(11, 16, 17, 18, 19)

Vegetarisk mini planka
(Valfritt vitt, rött eller öl)

Rödbeta, rödbeta, rödbeta, getost
(1, 4)

Grönsparris,tomatiserad BEA ostkrisp
(1, 2, 5, 6)

Äggakaga, stekta legymer, lingon
(Valfritt vitt, rött eller öl)

Bakelse, svamp, legymer
(Valfritt vitt, rött eller öl)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Gourmetas - 36:-/st

 Tisdag-lördag från 11.30
Söndagar från 13.00

Torbjörn Lagmark skapade Gourmetas
(Går-me-tas)

konceptet till invigningen av Gourmetasbaren i Helsingborg 2003

som en modern hyllning till vårt smörgåsbord,
nu 16 år senare har de etablerat sig som Helsingborgs egna Tapas.

 

 

 Menyer

 Serveras torsdag-söndag

 -------------------------------

 

 Sommarmiddag

Förrätterna serveras från 18.30

2 valfria Gourmetas

-o-

Soppa på grön sparris från Fleninge

-o-

Serveras från 19.00

Vid fint väder serverar vi vår Grillbuffé med olika sorters kött samt varma och kalla tillbehör utomhus vid grillen

 

Om vädret inte tillåter gör vi en grilltallrik med olika sorters kött samt varma och kalla tillbehör

-o-

Valfri Gourmetas dessert

------------------------------------------------

Hela menyn 395:-

 Bara grillbuffé 295:- Njut hur mycket ni vill!

 Bara grilltallrik 245:-

----------------------------------

 

6 ”hitte-på” rätter - 495:-

Här gör Torbjörn 3 smårätter som passar till vitt vin samt 3 som passar till rött.

 

Pricken över i. 
Öka Torbjörns budget med

100:- (7 rätter)

200:- (8 rätter)

300:-(9 rätter)

 

Vinmeny 1 - 150:-

1 glas husets vita 1 glas husets röda

 

Vinmeny 2 - 395:-

4 glas utvalda viner (2 vita, 2 röda) á 10 cl

--------------------------------------------------

Vinprovningsmeny - 995:-

6 viner, 6 rätter, 65 cl vin totalt

1.

Halstrad anklever

5 cl Sauternes

2.

Friterade räkor på två vis

10 cl vittvin

 3.

Skaldjursoppa

10 cl vittvin

4.

Dadlar, bacon, comté

10 cl röttvin

5.

Oxfilé, svamp, gratäng

15 cl röttvin

6.

3 utvalda ostar

3 olika viner 15cl