Klicka på PDF'en för att läsa mer om våra viner


 Bildresultat för Lagmark

I vår VINBAR kan ni alltid njuta av 8 vita och 8 röda kvalitets viner, varje tryck ger 5cl vin vilket är perfekt till provning. (vill ni njuta ett helt glas trycker man tre gånger vilket ger 15cl)

Det går bra att slinka in en eftermiddag eller kväll och bara prova vin, ni får ett vinkort och betalar bara för den mängd vin ni njuter.

Till våra Gourmetas & ala carte rekommenderar vi varmt att ni botaniserar själv i vår vinbar, ni får noggranna beskrivningar och historik om varje vin samt handledning av vår sommelier

 

 

 

 

  

 

Producent

År

5 cl

August Kesseler Riesling

2014

33

Forja del Salnes Leirana Albariño

2014

40

Pascal Jolivet Sanserre Sauvignon blanc

2013

45

Domanie d’Henri Chablis Chardonnay

2013

45

Belondrade Y Lurton Verdejo

2012

50

By Farr Viognier

2013

50

Hamilton Russel Chardonnay

 

50

Chaputier Les Granilites Blanc Marsanne

2014

50

 

Röda viner på glas (5, 10 eller 15cl)

 

Artadi Tempranillo

2013

40

A. Guyon Hautes Cotes de Nuits. Pinot Noir

2013

40

M. Chapoutiers C-H Meysonniers Syrah

2013

45

Amarone Corvina,  Rodinella, Molinara, Sangiovese

2012

50

Bodega Alto Moncayo- Veraton Grenacha

2012

50

Abadia Retuerta Selección Especial Grenacha

2012

50

Ca’Marcanda Magari Merlot, Cab, Cabernet franc

2012

55

Mount Brave Cab Napa (Chris Carpenter)

2008

80

      

 

 Vin provnings rätter

Rätter som passar till våra vita viner

Pankopanerade räktorpeder - 36:-/st

Fisk och skaldjurs Gourmetas - 36:-/st

Pocherat ostron, forellrom, örter - 45:-

Grönsparris, forellrom, ostkrisp

Blåmusslor, soppa - 95:-

Rödbeta, rödbeta, rödbeta, getost - 95:-

4 skaldjursknyte, mangosalsa - 95:-

Räkspett, hummmerbisque, legymer - 125:-

3 st mini blinier med Kalix Löjrom - 125:-

Anklever ”burgare” - 150:-

Skaldjur, legymer, hummerbisque - 150:-

”Pricken över i”: att lägga till en smörstekt
hummerstjärt är inte fel, det är ljuvligt - 150:-

Ljummen, himma, rögad, rödingfilé - 150:-

Rätter som passar till våra röda viner

Kött och fågel Gourmetas - 36:-/st

4 st dadlar, bacon, Comté - 45:-

2 skivor, Salami, skinka, mini chorizo - 45:

Tortelone med svamp - 95:-

Fläskfilé, svamp, kalvfond, potatis - 125:-

Tre utvalda ostar med tillbehör - 125:-

Ägga kaga, fläsk, rårörda lingon - 125:-

Kronhjort på aftonens vis - 150:-

Marulk, picata, rödvin, legymer - 150:-

Anklever ”burgare” - 150:-

Filé mignon, svamp, kalvfond, potatis - 150:-

”Pricken över i”; toppa med ekologisk
anklever - 100:-, toppa med tryffel - 100:-

36 timmar, lammlägg, gratäng, legymer (2 pers) - 295:-

 

 

 

 

 

 

Vinprovningsmeny - 995:-

6 viner 6 rätter Summa vin 65 cl

 

1.

Halstrad anklever

5 cl Sauternes

2.

Friterade räkor på två vis

10 cl vittvin

 3.

Skaldjursoppa

10 cl vittvin

4.

Dadlar, bacon, comté

10 cl röttvin

5.

Oxfilé, svamp, gratäng

15 cl röttvin

6.

3 utvalda ostar

3 olika viner 15cl